Poedertoren

Op de Poedertoren gaat alles om vertrouwen, plezier en respect

De Poedertoren is een natuurlijke paardenboerderij met een hart voor paard & ruiter. De Poedertoren staat voor een diervriendelijke aanpak. Wij kiezen voor subtiel contact en wederzijds vertrouwen. We merken elke dag dat je veel verder komt met positieve gedragstraining en heldere communicatie. Ons doel is deze boodschap te verdedigen en mensen tonen dat het anders kan.

Ben jij een leider ?
Een paard vraagt jou eigenlijk voortdurend: ‘Ben jij mijn leider?’ Veel mensen antwoorden zonder het te weten ‘nee’, gewoon omdat ze de vraag niet begrijpen. Een voorbeeld. Je wilt met je paard langs een tractor. Je paard versnelt. Je voelt de spanning oplopen. Als jij op zo’n moment boos, gefrustreerd of angstig reageert, heb je de vraag: ‘ben jij mijn leider’ beantwoord met ‘nee’.

Een paard heeft geen klauwen, hoorns of slagtanden
Op de Poedertoren leren we je te denken in paardentaal. Een paard is een vluchtdier. Het belangrijkste wapen dat je paard heeft, is snelheid. Als je paard onraad bespeurt, is de eerste reactie dus: rennen! Het is aan jou om je paard van tevoren te leren dat bijvoorbeeld tractoren geen paard etende monsters zijn, en op het moment zelf ervan te overtuigen dat de kust veilig is.

Schriktraining 
In onze training leggen we de nadruk op het voorkómen van problemen. Door grondwerk paarden goed verkeersmak te maken bijvoorbeeld

Agility210

Geen hulpmiddelen maar leiderschap
Kortom: zodra je moet trekken in de mond, heeft je paard geen vertrouwen in jouw leiderschap. Dat kun je proberen te compenseren met allerlei (harde) hulpmiddelen. Maar eigenlijk is dat een teken van een onvermogen om te communiceren en samen te werken met het paard. Zou jij je uiterste best doen, zelfs gevaren trotseren voor iemand die je eigenlijk niet vertrouwt?

SONY DSC

3 thoughts on “Poedertoren

 1. Beste,
  Wanneer zou er plaats vrij komen voor kids lessen en hoe frequent word dit best gedaan, mijn dochter vàn 7jaar zou de basis willen leren om erna zelf verder te gaan als we een geschikt paard vinden voor haar.

  Mvg Kimberly luyten

 2. Hallo Kimberly,

  Heel leuk dat je dochter wil leren paardrijden. Momenteel hebebn we geen plaats meer vrij, eventueel kunnen we wel afspreken in de kerstvakantie voor de eerste lessen. Best stuur je een mailtje naar info@depoedertoren.be om verder af te spreken!
  Grtjes
  Linda

 3. Hoi, mijn dochter (12 jaar) wil graag bitloos leren rijden. Geven jullie hierin nog les? Zou ik dit ev ook samen met haar kunnen volgen aub?

  Vriendelijke groetjes Nell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *