Wil je er graag met een groepje vrienden of familie tussenuit in het bosrijke Merodegebied? Heb je paardrij-ervaring? Samen met onze paarden en onder onze begeleiding maken we er een superleuke dag van. ’s Ochtends halen we samen de paarden van de weide en zadelen op na een flinke poetsbeurt. Na een lekkere boerenboterham met een omelet uit eigen tuin, trekken we eropuit om het mooie en gevarieerde merodegebied te verkennen.Dit gebied waar de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant elkaar ontmoeten, verrast je door de stilte, door de eeuwenoude dreven, door het bos, door de open plekken, door de heide, door de vennen. Elk seizoen biedt je iets verrassends nieuws, iets origineels, iets om naar uit te kijken. ’s Middags picknicken we gezellig op een stopplaats.

Prijs: 95€/persoon, minimum 4 personen, mogelijk na afspraak.

merodebos wintermerodebos lente

merodebos herfstmerodebos

Dagtocht : zoektocht Gerhagen zaterdag (eind augustus)

Dagtocht met vertrek op paardencentrum de poedertoren gecombineerd met de zoektocht in het Gerhagen gebied, georganiseerd door de Gerhaagse paardenvrienden. Deze zoektocht leidt de ruiters langs de mooiste plekjes in het Gerhagengebied. Deze rit is mogelijk voor ervaren ruiters (+- 35 km) (kan gecombineerd worden met de voorafgaande driedaagse). Prijs : 105€ inclusief ontbijt, lunch ter plaatse, huur paard en begeleiding.

buitenrit 3buitenrit 4

Praktisch

Speciale rijkleding is niet vereist, wel gemakkelijk zittende kledij en stevige schoenen met een hak, geen gymschoenen met een dunne zool. Een helm is verplicht tijdens het rijden, wij hebben deze gratis ter beschikking. Soms rijden we ook door water, afhankelijk van de periode van het jaar en de ervaring van de groep, best voorzie je ook wat droge kledij en droge schoenen.

Voor dagtochten beschik je over een goede fysieke conditie en beheers je het lichtrijden in draf en verlichte zit in galop.

Het welzijn van onze paarden is voor ons zeer belangrijk. Daarom zorgen we dat onze paarden voldoende rust krijgen, elk paard beschikt over passend materiaal .

Ze worden ook door ons dressuurmatig gegymnastiseerd om de ruiters op een gezonde manier te kunnen dragen.

Kom je bij ons rijden dan kies je bewust voor paardenwelzijn. Elke ruiter borstelt zijn paard voldoende vooraleer we vertrekken, we helpen met het opzadelen. Na de rit worden de paarden afgezadeld, het materiaal wordt op dezelfde plaats en ordelijk teruggelegd. De paarden worden opnieuw geborsteld (tijdens de zomer krijgen ze een douche) vooraleer ze terug gaan naar hun vriendjes. Ook de hoeven worden telkens netjes gemaakt, wij helpen je er graag bij!