buitenritten

 

Wil je er eens tussenuit om te ontspannen? Boek eens een buitenrit in de adembenemende bossen van de Merode. Een ideale manier om de batterijen weer op te laden én een te zijn met de natuur. De Poedertoren begeleidt buitenritten en trektochten te paard voor zowel beginnende als gevorderde ruiters.

Interesse om een ritje mee te boeken?

Een harmonieuze groep
We gaan steeds in kleine groepjes op stap. We hebben betrouwbare paardjes die vertrouwd zijn met het kuddeleven, zodat het lopen in een groep harmonieus verloopt. Omdat onze paarden altijd buiten zijn, krijgen ze beweging genoeg. Daardoor zijn ze veel minder schrikkerig dan stalpaarden.

merodebos

Op elk niveau
Je kunt bij ons buiten rijden op elk niveau. Zowel stap, draf als galop komen aan bod als jij dat wilt. Uiteraard stemmen we de rit af op het niveau van de groep. Ook ruiters met eigen paardjes kunnen bij de Poedertoren terecht voor begeleide buitenwandelingen onder ervaren begeleiding.

buitenrit 5

Een onvergetelijke ervaring voor beginners
Beginneling en toch nog twijfels? Gewoon proberen! Met onze ervaren hulp heb je snel de basistechnieken onder de knie om een onvergetelijke eerste tocht te paard te beleven.

logo de merode kopie

De Merode
De Poedertoren ligt midden in het schitterende natuurgebied de Merode. Een uitgestrekt gebied met bossen, heide, watertjes, oude architectuur, twee abdijen, leuke restaurants met culinaire streekgebonden hoogstandjes en vele ruiterpaden.
De bossen van het gebied strekken zich uit over de gemeenten Geel, Laakdal, Herselt, Tessenderlo, Scherpenheuvel-Zichem en Westerlo, over de provinciegrenzen heen. We laten je graag de mooiste plekjes zien tijdens een buitenrit te paard. Je kunt een trektocht te paard ook goed combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld een van de abdijen.

Genieten van het schitterend Merode gebied te paard?

buitenrit 1

Plezier voor ruiter én paard
Wij bij de Poedertoren hebben slechts één doel: dat het zowel voor de ruiters maar zeer zeker ook voor de paardjes leuk moet zijn. Bij ons zijn de paarden geen nummers en hebben ze evenzeer plezier in de buitenrit. Onze paarden hebben allemaal een passend westernzadel of veelzijdigheidszadel dat ook zeer comfortabel is voor de ruiter, het materiaal wordt goed onderhouden.

buitenrit 4

Tarieven
Buitenritten van 2h kosten 45 euro per persoon, ook is het mogelijk om op de paardenboerderij een drankje te nuttigen. Langere ritten en dagtochten zijn eveneens mogelijk!
Kinderen onder de 12 jaar begeleiden wij aan de hand, prijs voor kinderen is 40 euro per kid.
Voor meer informatie naar de mogelijkheden en prijzen voor arrangementen en speciale buitenritten kunt u ons mailen.

Wil je graag in de buurt logeren en genieten van onze mooie streek, dan kan je een overnachting boeken bij Walter van B&b Zinnen en Minnen!

Volg ons op Facebook voor meer foto’s en informatie : ‘Paardencentrum de Poedertoren’ en ‘Linda Rillaerts’.

 

Praktisch

Speciale rijkleding is niet vereist, wel gemakkelijk zittende kledij en stevige schoenen met een hak, geen gymschoenen met een dunne zool. Een helm is verplicht tijdens het rijden, wij hebben deze gratis ter beschikking. Soms rijden we ook door water, afhankelijk van de periode van het jaar en de ervaring van de groep, best voorzie je ook wat droge kledij en droge schoenen.

Minimum leeftijd is 14 jaar (of 12 jaar indien ervaring stap/draf en galop), maximum gewicht van de ruiter is 90 kg. Om met de galopgroep mee te rijden beschik je over een goede fysieke conditie en beheers je het lichtrijden in draf en verlichte zit in galop.

Voor kids onder de 12 jaar begeleiden we te voet (kan samen met vrienden of ouders).

De prijs voor een buitenrit van 2h bedraagt 45€, een kidswandeling van anderhalf uur bedraagt 40€.

Het welzijn van onze paarden is voor ons zeer belangrijk. Daarom zorgen we dat onze paarden voldoende rust krijgen, elk paard beschikt over passend materiaal .

Ze worden ook door ons dressuurmatig gegymnastiseerd om de ruiters op een gezonde manier te kunnen dragen.

Kom je bij ons rijden dan kies je bewust voor paardenwelzijn. Elke ruiter borstelt zijn paard voldoende vooraleer we vertrekken, we helpen met het opzadelen. Na de rit worden de paarden afgezadeld, het materiaal wordt op dezelfde plaats en ordelijk teruggelegd. De paarden worden opnieuw geborsteld (tijdens de zomer krijgen ze een douche) vooraleer ze terug gaan naar hun vriendjes. Ook de hoeven worden telkens netjes gemaakt, wij helpen je er graag bij!

Interesse om een rit te boeken