Met respect, heldere communicatie en… plezier!

Bij Paardenboerderij de Poedertoren bent u welkom om lessen te volgen, zowel met een eigen paard als met een paard van De Poedertoren.Ook kan er les worden gevolgd in grondwerk, longeren of centered riding. Deze lessen zijn zowel toegankelijk voor volwassenen als voor kinderen. U wordt ondersteund door een professionele en ervaren lesgever. Onze lessen zijn dressuurmatig opgebouwd, dit betekent dat we dressuuroefeningen gebruiken om je paard beter te leren gymnastiseren en om een heldere communicatie te krijgen.

Vertrouwen en respect
Ons uitgangspunt is dat er wederzijds respect en vertrouwen moet zijn tussen paard en ruiter. Bij ons leer je op een andere manier communiceren met het paard. Je zult er versteld van staan hoeveel léuker het paardrijden wordt als je niet meer uitgaat van moeten en straf maar van plezier in het werk, en belonen.

Voor het eerst paardrijden
Neem je voor de eerste keer paardrijles? Geen vrees. We lere10940436_1062182630464188_4907915078992318303_nn beginners eerst een aantal basisprincipes. Hoe je met een paard moet omgaan bijvoorbeeld, hoe je opzadelt en hoe je communiceert met het paard. Dat helpt je om met vertrouwen op te stijgen. We laten je ook de gangen van het paard zien, zodat je de bewegingen van het paard begrijpt als je erop zit. We voorzien ook lessen aan de longe.

Subtiele hulpen
Bij de rijlessen focussen we op een goede zit, goede houding, subtiele hulpen, gevoel, ritme en timing. Wij bieden rijlessen met je eigen paard of met een paard van ons. Zowel beginnelingen als gevorderden kunnen bij ons trainen. Dit bewust leren rijden is tevens het basisprincipe van het centered riding.

Centered riding
Bij Centered Riding rijd je vanuit het midden, dit zijn je bekken, je leert dus rijden vanuit je zit. Paardrijden is daarbij een gevoelssport, het is belangrijk dat je goed leert voelen wat je doet en hoe jouw paard hierop reageert en beweegt. Het paard spiegelt wat jij doet, daarom is het heel erg belangrijk dat je weet welke handelingen je uitvoert. Linda heeft daarbij ook haar instructiediploma behaald voor Centered Riding

Grondwerk
Deze naam wordt gebruikt voor oefeningen waarbij het paard wordt geleid en gestuurd aan een touw. Er kan eventueel een zweep worden gebruikt ter verlenging van je eigen lichaam. Er wordt bij deze oefening gewerkt aan het wederzijds vertrouwen en respect waardoor het omgaan met paarden leuker en gemakkelijker wordt, je leert te communiceren met je paard.

Kleine groepen of privéles
Wij werken steeds met privélessen of kleine groepen om te vermijden dat je gewoonweg op automatische piloot gaat ‘rondjes rijden’. Doet het paard iets omdat je het vraagt, of omdat z’n voorganger het doet? Wij zijn van mening dat met een zo individueel mogelijke aanpak zowel de ruiter als de instructeur, als uiteraard het paard zich 100% kan toeleggen op de les.

Plezier en een goede relatie
Bij ons is het cruciaal dat ook de paardjes plezier beleven aan de les. Je zult merken dat je op deze manier een heel leuke relatie ontwikkelt met je paard, omdat het paard plezier heeft in het werk. Het zal alerter en correcter reageren, zonder te ‘moeten’.

Respect voor onze paarden
Het is een prettig idee dat de paarden waarop je rijdt een fijn leven hebben en een eerlijke behandeling krijgen. Onze paardjes lopen iedere dag buiten, spelen in kudde, krijgen 24/7 gras (zomer) en hooi (winter) en werken niet meer dan ongeveer twee uur per dag.

Naar buiten!
Trainen in de piste is heel zinvol, maar we zijn nog nooit een paard tegengekomen dat niet de voorkeur geeft aan een boswandeling. Daarom kan je na enkele lessen rustig deelnemen aan een ontspannen buitenrit! Zo blijft het werk voor de paarden interessant – en je leert zelf ook weer dingen die je in de piste niet leert.

Tarieven
Kinderlessen
Prijs per les(groeps- of privéles): €25
Halve les (voor de hele kleintjes): €15

Volwassenlessen
Prijs per privéles: €35
Prijs per groepsles (vanaf 2): €30

Lessen grondwerk of longeren op afspraak, met je eigen paard of met een paard van ons
Prijs kinderen: €25
Prijs volwassene: €35

Maximum gewicht ruiter : 90kg

Het dragen van een helm is verplicht, wij hebben deze gratis ter beschikking